fazakas eniko fejlec 4

Köszöntelek a honlapomon!

Fazakas Enikő vagyok, pszichológus és pszichoterapeuta. Pályaválasztásomat és későbbi szakmai munkámat is azoknak a külső és belső folyamatoknak a megértése vezeti, ami az emberi viselkedés és élménymód egyediségéből ered.

Egyéni pszichoterápiás üléseken, csoportos önismereti illetve terápiás csoportokban végzett munkám során alkalmazom a pszichológusi képzésben és a módszerspecifikus továbbképzéseimen szerzett ismereteimet: pszichodráma, pozitív pszichoterápia, valamint a rövidebb, de szemléletformáló képzéseken tapasztaltakat, ezek: traumaterápia, együttérző feltárás, pszichogenealógia, szomatoterápia, transzgenerációs pszichodráma, tangó terápia. Fontos számomra, hogy időm legnagyobb részében olyan emberekkel lehessek együtt, akikkel kölcsönösen inspiráljuk, támogatjuk egymást a fejlődésben, a saját utunkon való előrehaladásban, és együtt tehetünk a szűkebb és tágabb környezetünk jóllétéért.

Kedvenc tevékenységeim az olvasás, kertészkedés, zene és a tánc, valamint a folyamatos és mély egymásra hangolódást igénylő argentin tangó, amely a megjósolható lépések és sablonok helyett az őszinte kapcsolódásra tanít, önmagammal és a táncpartnerrel egyaránt és csak ilyen módon tud a tánc egy szabad közös alkotássá válni. Ezt az élményt és jelenlétet igyekszem az életem minden területén és a segítő munkámban is alkalmazni. Életem fontos része a kertem. Imádom a frissen megmunkált föld illatát, ami visszavezet a gyökereimhez.