A pszichogenealógia: utazás eredetünk, származásunk nyomában.

 

Gyökerei Anne Ancelin-Schützenberger, a transzegenerációs folyamatok neves kutatójához nyúlnak vissza.

 

A pszichogenealógia az egyén Családfájának feltárására, illetve a családi életben felmerülő nehézségek többrétű vizsgálatára épül.

 

Holantropikus rendszerszemlélettel kutatja az egyén élettörténetét meghatározó transzgenerációs traumák összefüggéseit.

 

Muriel Laurant, akinek a képzésén volt szerencsém közelebbről is betekintést nyerni a pszichogenealógia elméletébe és módszertanába mondja: „Genealógiában gondoljunk arra, hogy egyetlen sejtben benne rejlik emlékként az emberiség fejlődésének története.”

 

Mindannyian magunkban, hordozzuk családfánk emlékét, illetve az emberiség történelmének kollektív emlékezetét. Ennek a lenyomata megtalálható a testünk minden sejtjében. Saját belső, személyes családfánkkal kapcsolatba kerülve, rá figyelve és üzeneteit hallgatva belső erőforrásainkhoz találhatunk vissza. Ez a Fa ami a gyökerein keresztül összeköt minket az eredetünkkel. Az egyéni, közos és egyetemes Történetünk könyve.

 

Már csak annyi a dolgunk, hogy megtanuljunk olvasni benne és hallgatni rá.

 

Az egyéni és csoportterápiákban a pszichogenealógia módszerét a pszichodráma módszertanával kombinálva használom: családfát készítünk, családi történeteknek eredünk a nyomába vagy ismétlődő családi mintázatokat, szimptómákat keresünk.

© fazakaseniko.ro

 

Webdesign: Digital Studio

panta rhei logo